Unga Naturfilmare Filmtävling

För deltagare i projektet Unga Naturfilmare

Är du med i projektetet Unga Naturfilmare kan ni anmäla en film till festivalens Unga Naturfilmare Filmtävling. Filmen ska vara högst 10 min. lång och passa in i festivaltemat "På djurens vilkor".

Alla gruppor som anmäler och får sin film godkänd får resa, uppehälle, mat och deltagaravgifter betalt av projektet. Ni får vara med på alla seminarier, workshops, invigningsfesten och galafesten.

Vi vill ha er anmälan senast den 20 december 2015

Anmälan här nedan.

Placeholder image

Projektet “Naturen, inspirationskälla för unga filmare” ett samarbete mellan Naturfilmarna och Studiefrämjandet med stöd från Allmänna Arvsfonden.

Naturfilmarna genomför ett natur- och miljöprojekt baserat på film tillsammans med Studiefrämjandet och Allmänna Arvsfonden. Projektet bygger på ett nätverk av skolor och filmgrupper bestående av ungdomar (upp till 29 år) över hela Sverige, där man får möjlighet att lära sig använda filmen som verktyg för att berätta och påverka i natur- och miljöfrågor.

Höjdpunkten under projektets tre år är “Scandinavian Wildlife Film Festival” (SWFF) på Nordens Ark i Bohuslän, där utvalda filmer gjorda av studenter och ungdomar kommer att visas. De filmfestivaler som kommer att räknas in i projektet hålls i slutet av november 2013 och i januari 2016. De unga filmare som medverkar i projektet kommer att få tillgång till den senaste utrustningen med både kameror och datorer. Därtill kommer också föreningen Naturfilmarna att förse projektet med mentorer.

Tanken med projektet är att bygga ett miljö- och naturintresse hos ungdomar i Sverige. Ett samarbete med Allmänna Arvsfonden innebär att filmare får betalt för mentorskapet vilket ger en bättre kontinuitet i projektet. Hela projektet erbjuds kostnadsfritt för deltagarna.

Är ni intresserade och vill veta mer om projektet kontakta:

Stefan Quinth
ordförande Naturfilmarna
stefan@naturfilmarna.se