Placeholder image

Projektet “Naturen, inspirationskälla för unga filmare” ett samarbete mellan Naturfilmarna och Studiefrämjandet med stöd från Allmänna Arvsfonden.

Naturfilmarna genomför ett natur- och miljöprojekt baserat på film tillsammans med Studiefrämjandet och Allmänna Arvsfonden. Projektet bygger på ett nätverk av skolor och filmgrupper bestående av ungdomar (upp till 29 år) över hela Sverige, där man får möjlighet att lära sig använda filmen som verktyg för att berätta och påverka i natur- och miljöfrågor.

Höjdpunkten under projektets tre år är “Scandinavian Wildlife Film Festival” (SWFF) på Nordens Ark i Bohuslän, där utvalda filmer gjorda av studenter och ungdomar kommer att visas. De filmfestivaler som kommer att räknas in i projektet hålls i slutet av november 2013 och i januari 2016. De unga filmare som medverkar i projektet kommer att få tillgång till den senaste utrustningen med både kameror och datorer. Därtill kommer också föreningen Naturfilmarna att förse projektet med mentorer.

Tanken med projektet är att bygga ett miljö- och naturintresse hos ungdomar i Sverige. Ett samarbete med Allmänna Arvsfonden innebär att filmare får betalt för mentorskapet vilket ger en bättre kontinuitet i projektet. Hela projektet erbjuds kostnadsfritt för deltagarna.

Är ni intresserade och vill veta mer om projektet kontakta:

Stefan Quinth
ordförande Naturfilmarna
stefan@naturfilmarna.se

Filmtävling för Unga Naturfilmarna

Placeholder image

Från v: Jury: Rickard Johansson, Ragnhild Selstam & Grethe Hillershøy (Per Jarnqvist ej i bild), Vinnarna: Emelia Trensby, Mathilda Segedahl, Alva Kylén, Frida Innedahl, Elsa Göransson, Elin Wedelin, Mustafa Kohestani & Mahdi Kohestani. På golvet ligger priset! En kryssning med naturfilmaren Armin Mueck

Bästa film av alla
"Jakten på vildsvin" av Mathilda Segedahl & Emelia Trensby

Motivering: I sann mitt i naturen anda, där kunskap blandas med bilder, samtal och upplevelser på ett känslosamt sätt. Nås tillslut det uppsatta målet för filmarna.


Bästa film katagori Äldre
"Osynlig skönhet" av Mustafa & Mahdi Kohestani

Motivering: Filmen berör tittarna genom kombinationen av vackra scenerier, bra teknik och otradiotionellt musikval för en svensk naturfilm.


Bästa film katagori Yngre
"Filmen om de omtalade mördarsniglar" av Alva Kylén, Frida Innedahl, Elsa Göransson & Elin Wedelin (Vedum)

Motivering: I en lärorik film om något som många upplever obehagligt, får vi en inblick genom en balanserad naturdokumentär. Filmen förmedlas genom goda intervjuer där man får fram dåde fakta och känslor.


Årskurs 7 - Broholmskolan Lidköping

Årskurs 8 - Broholmskolan Lidköping


Gullmarsgymnasiet Lysekil Campus Väst

Gullmarsgymnasiet Lysekil Campus Väst


Årskurs 6 Vedums skola

Årskurs 7-8 Töreboda


Lit Fritidsgård

Vilhelmina